De 1e herenploeg  van Mendo  stond zaterdagavond voor de moeilijke verplaatsing naar Haasrode Leuven.  Enkele weken geleden wipten zij namelijk de ereklasser Maaseik uit de beker en ook in de competitie moesten ze enkel tegen Amigo’s  Zoersel punten prijsgeven.  De thuisploeg begon dan ook heel sterk aan de match en liep direct 6-2 uit.  Robin Adriaensen dichtte de kloof met een sterke opslagreeks en bracht de bordjes terug in evenwicht. We kregen enkele mooie rally’s waarbij we aan beide kanten knappe aanvallen en puik verdedigingswerk te zien kregen. Tot aan de 2de technische time-out kon Mendo aanklampen maar er stond geen maat op de feilloos scorende Dries Steenhouwer en Johan Sybers en ze wonnen dan ook verdiend met 25-20. (8-7,16-13,25-20)

Nadat ze in de tweede set aanvankelijk met gelijke tred opgingen tot 8-7 leek de veer gebroken bij de bezoekers.  Dries Steenhouwer die de voorbije weken al bewees in supervorm te zijn bracht zijn ploeg  met een reeks van 10 opslagen in stelling voor makkelijke setwinst. De heren van Mendo konden geen weerwerk bieden en keken binnen de kortste keren  tegen een 2-0 achterstand aan.   (8-7, 16-7,25-11)

Ook in set 3 gingen Dries Steenhouwer en Johan Sybers door op hun elan en konden aangemoedigd door de  talrijk opgekomen supporters hun ongeslagen thuisreputatie alle eer aandoen. (8-5, 16-10, 25-17)                                     

“Haasrode is niet de ploeg waar we punten moeten tegen pakken maar we hadden op zijn minst meer vechtlust moeten tonen.

Volgende week staat de verplaatsing tegen Nivelles op het programma en dan moeten we er staan” aldus trainer Raf Vekemans.

Speelden : Yannick Slaets, Yannick Wijnen, Robin Adriaensen, Stijn Debecker, Bob Douwen, Wouter Gysemans, Libero : Marijn Claes

Kwamen in : Wout Van Dyck, Nathan Peeters, Joren Appels, Michel Mariën